Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

10.Provokimi i Rafidave në Mekë është një shembull i terrorizmit

Alameh Zejd bin Muhammed el-Medkhali (v. 1435)

Burimi: El-Irhab, fq. 16-17

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

7 – Beteja djallëzore dhe terroriste e kryer nga Rafidat dhe përkrahësit e regjimit iranian të Khumeinit, gjatë haxhit në ditën e premte me 6 Dhul-Hixheh në vitin 1407 (korrik 1987) është një shembull i mëkatit dhe terrorizmit të shëmtuar.

Incidenti i rëndë ndodhi kur mbështetësit e Khumeinit filluan një protestë të zhurmshme jashtë xhamisë së shenjtë. Ata shpërndanë fletëpalosje të përbërë nga provokimeve të këqija. Motivi i tyre ishte për të frikësuar njerëzit e pafajshëm dhe për të shndërruar haxhin e këndshëm në një vend të trazirave dhe kaosit me pasoja negative.

Ata filluan të thyejnë dyert e dyqaneve dhe makinave dhe i vunë zjarrin atyre dhe pronarëve të makinave. Ky shkatërrim i madhë rezultoi në humbje të mëdha. Prona të shumta u shkatërruan, shumë njerëz vdiqën. Atë ditë humbën jetën katërqind e dy persona prej të cilëve tetëdhjetë ishin prej forcave të sigurisë dhe qytetarë sauditë. Disa filluan të demonstrojnë për të krijuar një konflikt midis muslimanëve dhe për t’ua cenuar nderin dhe xhaminë e shenjtë. Ata morën zemërimin e Allahut dhe u goditën nga hidhërimi i Tij kur ushtria e Allahut i goditi si stuhi dhe i grisi plotësisht. Mallkimet e Allahut rënëshin përsëri dhe përsëri mbi të gjithë mëkatarët gënjeshtarë, shkelësit e padrejtë dhe të neveritshëm.

Shpërndaje: