Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

102.Forumilimi i katërt i salavateve të profetit

Imam Muhamed Nasirudin El-Albani (v. 1420)

Sifatu Salat-in-Nebi, fq. 145

Përktheu: Valdet Gashi

 www.perlatmuslimane.com

4 –

اللهم صل على محمد [النبي الأمي]و على آل محمد كما صليت على [آل]إبراهيم، و بارك على محمد [النبي الأمي]و على آل محمد كما باركت على [آل] إبراهيم في العالمين، إنك حميد مجيد

”O Allah! Lavdëroje Muhamedin (profetin që nuk dinte shkrim e lexim) dhe familjen e tij sikurse e ke lavdëruar Ibrahimin. Dhe bekoje Muhamedin (profetin që nuk dinte shkrim e lexim)  dhe familjen e Muhamedit sikurse e ke bekuar familjen e Ibrahimit. Ti ke e lavdëruar Ibrahimin (dhe pasardhësit e tij) në tërë botën!”1


1 Muslimi, Ebu Auaneh, Ibn Ebi Shejbeh në “El-Musennef (1/132/2)”, Ebu Daudi dhe Nesai (159-161). Saktësuar nga El-Hakim.

Shpërndaje: