Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

80.Muhamed Kutub – Selefi apo bidatçi? Gjyko vet!

Alameh Zejd bin Muhamed el-Medkhali (v. 1435)

Burimi: El-Irhab, fq. 113-114

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

2 – Muhamed Kutubi ka thënë:

“Për ata që pyesin se edhe sa kohë duhet t’i mësojmë njerëzit para se të fillojmë të veprojmë, kështu që nuk mund t’u japim atyre një datë të caktuar. Ne u themi atyre dhjetë vjet nga tani e tutje. Megjithatë, ky është vetëm një mendim që nuk bazohet në argumente të qarta. E vetmja që mund tu themi atyre është se ne duhet t’i mësojmë njerëzit derisa arsyeja objektive të ketë marrë një formë mjaft të arsyeshme.”1


1 Uakafat Terbijeheh, fq. 162

Shpërndaje: