Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

103.Formulimi i pestë i shahadetit

Imam Muhamed Nasirudin El-Albani (v. 1420)

Sifatu Salat-in-Nebi, fq. 145

Përktheu: Valdet Gashi

 www.perlatmuslimane.com

5 –

اللهم صل على محمد عبدك و رسولك كما صليت على [آل] إبراهيم، و بارك على محمد [عبدك ورسولك و على آل محمد]كما باركت على إبراهيم [و على آل إبراهيم

”O Allah! Lavdëroje Muhamedin, robin Tënd dhe të dërguarin Tënd, sikurse e ke lavdëruar familjen e Ibrahimit. Dhe bekoje Muhamedin, [robin Tënd dhe të dërguarin Tënd, dhe familjen e Muhamedit] sikurse e ke bekuar Ibrahimin [dhe familjen e Ibrahimit].”1


1 Bukhari, Nesai, Tahaui, Ahmedi dhe El-Kadi Ismaili në “Fadl-us-Salah alan-Nebi, fq. 28”.

Shpërndaje: