Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

84.Et-Tilmisani – Selefi apo bidatçi? Gjyko vet!

Alameh Zejd bin Muhammed el-Medkhali (v. 1435)

Burimi: El-Irhab, fq. 118

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

7 – Umer et-Tilmisani1 ka thënë:

“Prandaj unë anoj kah mendimi se i dërguari kërkon falje për atë që shkon në shtëpinë e tij fisnike, qoftë ai i gjallë apo i vdekur.”

Ai gjithashtu tha:

“Nuk ka arsye për të qenë i ashpër ndaj atyre që besojnë në mrekullitë e eulijave, që u drejtohen atyre në varret e tyre të pastra dhe u luten atyre në kohë fatkeqësie.”


1 Ish-instruktori i Ikhuanu Musliminëve dhe autori i librit “Shehid-ul-Mihrab” i Ial-Iman Islam.

2 Shehid-ul-Mihrab, fq. 226.

3 Shehid-ul-Mihrab, fq. 231.

Shpërndaje: