Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

87.Abdurr-Rahman Abdul Khalik – Selefi apo bidatçi? Gjyko vet!

Alameh Zejd bin Muhammed el-Medkhali (v. 1435)

Burimi: El-Irhab, fq. 119

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

9 -Abdurr-Rrahman Abdul-Khalik ka thënë për dijetarët Selefi:

“Ata janë një grup pleqësh që vetëm kuptojnë lëvozhgën e Islamit, janë në nivel të kohës së vjetër.”

Ai gjithashtu tha për ta:

“Ata janë një tabor i balsamuar që me trupa jetojnë në kohën tonë kurse me mendjet dhe fetuatë e tyre jetojnë në tjera kohë.”1


1 Khutut Ra’isijeh li Ba’th-il-Ummeh el-Islamijeh, fq. 82-83.

Shpërndaje: