Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

88.El-Hauali – Selefi apo bidatçi? Gjyko vet!

Alameh Zejd bin Muhammed el-Medkhali (v. 1435)

Burimi: El-Irhab, fq. 119

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

14 – Sefer el-Hauali tha në librin e tij se ai iu drejtua komisionit Kibar-ul-Ulema në Arabinë Saudite, të cilët për ndryshe janë elita e dijetarëve sot:

“Nga tani e tutje dhe pas paraqitjes së çështjes nga zanafilla, strategjia dhe pritjet e saj që nga fillimi, pyetja shtrohet nëse akoma bëhet fjalë në lidhje me apelin për ndihmë (kufarëve) siç e kanë kuptuar dijetarët, vëllezërit e shkëlqyer dhe mendimi i parë … Kur bëhet fjalë për aktualitetin, atëherë realiteti është krejt tjetër. Komiteti thotë se bëhet fjalë që të kërkohet ndihmë ndërsa të tjerët thonë se bëhet fjalë për okupim.”1


1 ”Uedu Kissinger”, fq. 126-127.

Shpërndaje: