Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

91.Aid el-Karni – Selefi apo bidatçi? Gjyko vet!

Alameh Zejd bin Muhammed el-Medkhali (v. 1435)

Burimi: El-Irhab, fq. 121

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

15 – El-Karni tha kur iu drejtua dijetarëve që ia kushtojnë jetën e tyre dijes, shkrimeve dhe davetit për t’ua mësuar njerëzve fenë dhe dispozitat e saj:

Falu dhe agjëro sa të duash

Feja nuk e njeh adhuruesin me anë të namazit dhe të agjërimit

Le të jenë tespitë tua dy metra të gjata,

vendose një çallmë dhe ngjyrose me ngjyrë mermeri

Ti je një nga murgjit e priftërinjve

Ti nuk je nga feja e Ahmedit (Muhammedit) …

Ti po ja le fushën mendjelehtëve

Ndërsa i vogli i shëmtuar liron frenjët

ose një bastard i pahijshëm që godet

dhe shkakton një plagë të pashërueshme

Mos më luaj me rrobat e dijetarit

për sa kohë që bota është katastrofike dhe e errët

Librat tuaja janë vetëm për të vdekurit

Ti je vetëm një i sëmurë kronik dhe dëshiron të flasësh

Çdo ditë shpjegon një libër

Sipas medhhebit që e imiton – ti vetëm se errësohesh më shumë

Ti u bëre i zënë me shënimet e zeza

kur u frikësove nga shpata e të padrejtit1

Çfarë terrorizmi ideologjik! Këtu, oratori e nënçmon edhe diturinë edhe dijetarët.


1 Lahn-ul-Khulud, fq. 47.

Shpërndaje: