Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

92.Mahmud Abdul-Halim – Selefi apo bidatçi? Gjyko vet!

Alameh Zejd bin Muhammed el-Medkhali (v. 1435)

Burimi: El-Irhab, fq. 121-122

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

17 – Mahmud Abdul-Halim, një nga teoricienët më të mëdhenj të el-Ikuan el-Musliminëve, tha kur foli për davetin e el-Ikhuan el-Musliminëve dhe për metodologjinë e saj unike:

“Askush nuk kishte zë më të lartë, fuqi apo ndikim në Egjipt si ata. Ata mendonin se ndikimi i tyre nuk do të shtrihej përtej kufijve të Egjiptit pavarësisht se sa ndikimi do të ishte. Pastaj ata u befasuan se ndikimi arriti në vendet më të largëta arabe. Shteti në Jemen do të binte dhe do të zëvendësohej me një tjetër. Shteti i ri do të zgjeronte fuqinë e tij dhe do të vendoste autoritetin e tij. Është unaza e parë në zinxhir; një vend arab pas një tjetri do të bie në mënyrë që të realizohet platforma e shtetit Islam.”1

Kjo është deklarata e tij.


1 El-Ikhuan el-Muslimun Ahdeth san’at et-Tarikh (1/437).

Ky është pohimi i tij.

Shpërndaje: