“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A dëgjonin sahabët muzikë?

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetuaja nr 7912

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A e kishin sahabët (Allahu qoftë i kënaqur me ta) zakon të dëgjonin muzikë?”

Përgjigje: ”Ne nuk e dimë se dikush nga sahabët (Allahu qoftë i kënaqur me ta) të ketë dëgjuar muzikë, dhe muzika është haram.”

Shpërndaje: