Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A do të japin njerëzit përgjegjësi për veprat e tyre?

Imam Muhammed Bin Abdil-Vehab (v. 1206)

Burimi: “50 pyetje dhe përgjigje mbi çështjet e besimit”, fq. 17

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A do të japin njerëzit përgjegjësi për veprimet e tyre dhe të shpërblehen për to pasi që të ringjallen?”

Përgjigje: “Po, ata do të japin përgjegjësi për të gjitha veprimet e tyre dhe do të shpërblehen për to. Prova në këtë është Fjala e Allahut:

وَلِلَّهِ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ لِيَجْزِيَ الَّذِينَ أَسَاؤُوا بِمَا عَمِلُوا وَيَجْزِيَ الَّذِينَ أَحْسَنُوا بِالْحُسْنَى 

“Allahut i përket gjithçka që gjendet në qiej dhe në tokë, për t’i dënuar ata që bëjnë keq, sipas veprave të veta e për t’i shpërblyer ata që bëjnë mirë me shpërblimin më të mirë.” 1


1 En-Nexhm 53:31

Shpërndaje: