Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet bërë haxhin së pari për nënën apo për babanë?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 
Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/9298
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Në qoftë se i biri dëshiron të bëjë haxhin për prindërit e tij, cili ka përparësi që t’i bëhet haxhi së pari, babai apo nëna?

Përgjigje: Nëna ka përparësi në mirësjellje. Andaj, duhet të fillojë me nënën (t’ia kryej haxhin së pari nënës së tij).

“Një njeri, erdhi tek i dërguari i Allahut dhe i tha:

“Kush është më parësorë (meritorë) për respektin tim?”

Ai i tha: “Nëna jote!” Ai tha: “Pastaj kush?”

Ai tha: “Nëna jote!” 

Ai tha: “Pastaj kush?”

Ai tha: “Nëna jote!”

Ai tha: “Pastaj kush?”

Ai tha: “Babai yt!”

Vetëm herën e katërt tha: “Babai yt.”

Shpërndaje: