Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet bërë kefaret për këtë betim?

Alameh Abdul-Aziz bin Abd-Allah Al esh-Shejkh 
Burimi: http://www.mufti.af.org.sa/sites/default/files/14330406_05.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Unë kam jam betuar në Allahun se do ti ndihmojë një person financiarisht lidhur me një ndërtim. Por ai refuzon ti pranojë paratë, çfarë duhet të bëj?”

Përgjigje: ”Bë kefaret për betim tuaj.”1

___________________________________

1 Ose e liron një rob, ose i ushqyen dhjetë të varfër ose i furnizon ata me rroba. Nëse nuk mund ta bëshë këtë, duhet të agjëroshë tri ditë.”

Shpërndaje: