Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet bërë shpagimin personi që ha ose pi gjatë agjërimit?

Is’hak bin Mansur el-Keusexh
Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmed bin Hanbel ue Is’hak bin Rahoja (1/285-291)
Darul-Hixhrah, 1425/2004
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

670 (3) – Është pyetur imam Ahmedi në lidhje personin që ha apo pi gjatë Ramazanit. 

Ai është përgjigjur: Nuk është i detyruar që të bëjë shpagim.

Ai u pyet: Përse nuk konsiderohet e njëjta gjë sikurse me marrëdhëniet seksuale?

Imam Ahmedi tha: Si ta konsiderojmë të njëjtë kur nuk ka asnjë hadith që e përmend këtë gjë?! Si ta obligojmë shpagimin për ngrënie dhe pije kur profeti urdhëroi shpagimin vetëm për marrëdhënie seksuale? Nuk ka dyshim se të gjitha këto janë mëkate, mirëpo marrëdhëniet seksuale nuk i ngjasojnë ushqimit dhe pijes.

Shpërndaje: