“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet futur gishtat në vesh gjatë thirrjes së ezanit dhe ikametit?

Imam Ahmed bin Hanbel dhe Imam Is´hak bin Rahoja

Burimi: Kitabul-Meseil an Imami Ehlil-Hadith.

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A duhet muezini që t’i fut gishtat në veshë gjatë thirrjes së ezanit?”

Imam Ahmedi: ”Betohem në Allahun se po!”

Imam Is’hak bin Rahojah Allahu e mëshiroftë shtoi: ”Gjithashtu, edhe gjatë bërjes ikamet.”

 

Shpërndaje: