Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet bërë haxhin menjëherë?

Alameh Abdurr-Rrazak bin Afifi el-Afifi (v. 1415)
Fataua ue Resail, fq.460
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Obligimi për të bërë haxhin, a është diçka që duhet bërë sa më shpejt të jetë e mundshme apo lejohet të shtyhet?

Përgjigje: Mendimi më i saktë është se njeriu duhet ta bëjë atë sa më shpejt që të mundet në qoftë se është në gjendje (financiare dhe fizike) për ta bërë atë.

Shpërndaje: