Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet dhënë ushqim për personin i cili nuk ishte në gjendje të agjërojë dhe vdiq?

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: Fataua Sijam
 www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 45: Le të themi se një person nuk është në gjendje të agjërojë dhe vdes para se të mbarojë Ramazani. A duhet kujdestari i tij të ushqej të varfëritë për të?

Përgjigje: Kujdestari i tij nuk është i detyruar që të ushqej për të.

Shpërndaje: