Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet lexuar el-Fatihan pas imamit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: el-Lika el-Maftuh fi Mesxhid Kuba, min: 48:33

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/ar/node/17626

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi mbi atë që nuk e lexon suren el-Fatiha pas imamit (në namazet kur lexohet me zë)?

Përgjigje: Leximi i imamit mjafton, nëse e dëgjon atë duke lexuar kjo mjafton.

Duke u bazuar në thënien e Tij (subhaneh):

وَإِذَا قُرِئَ الْقُرْآنُ فَاسْتَمِعُواْ لَهُ وَأَنصِتُواْ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ

“Kur të lexohet Kurani, dëgjoni dhe heshtni, në mënyrë që të mëshiroheni.”1

Ky ajet u shpall në lidhje me namazin, sikurse thotë Imam Ahmedi (rahimehullah).


1 7:204

Shpërndaje: