“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet përsëritur ezanin që e ndëgjon në radio?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Fet´hul Mexhid (35)

http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid%20-%208%20-%201%20-%201437.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A duhet muslimani që e dëgjonë ezanin në radio ta përsërit atë?”

Përgjigje: ”Nëse është ezani i një person të gjallë1, po, dhe jo nëse ezani është regjistruar.”

_________________________________

1 Do të thotë nëse ai është duke e thirrur ezanin në transmetim të drejtëpërdrejtë.

Shpërndaje: