Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet personi i cili falet vetëm të thotë amin?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (5)
http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf–1430-8-3.mp3
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A duhet personi i cili falet vetëm të thotë ”amin”?”

Përgjigje: ”Po, ai duhet të thotë ”amin” pa e ngritur zërin e tij. Nëse ai lexon me zë të lartë, ai thotë amin me zë të lartë1, dhe në qoftë se ai lexon në heshtje, ai thotë amin në heshtje.”
_______________

Shih: https://www.perlatmuslimane.com/a-lejohet-qe-gruaja-te-thote-amin-me-ze-te-larte-gjate-namazit-me-xhemate/

Shpërndaje: