Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet personi i konvertuar t’i agjërojë ditët para konvertimit?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (19/97-98)

Përktheu: Valdet Gashi 

www.perlatmuslimane.com

Pyetja 56: A duhet personi t’i kompensojë ditët para konvertimit në Islam?

Përgjigje: Jo, ai nuk duhet ta bëjë këtë sepse atëherë ai nuk ishte i detyruar të agjërojë. Ai nuk i përkiste atyre që ishin të detyruar të agjërojnë prandaj ai nuk është i detyruar që të agjërojë ditët e humbura.

Shpërndaje: