Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Personi që agjëron agjërim vullnetar ka marrëdhënie intime për shkak të harresës

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)
Burimi: Fataua Sijam
Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 27: Personi që agjëron agjërim nafile dhe ka marrëdhënie intime me gruan e tij për shkak të harresës, a është i detyruar me diçka?

Përgjigje: Është e pa mundur që të harrosh se je duke agjëruar kur bëhet fjalë për marrëdhënie intime sepse marrëdhënia intime është gjë e përbashkët mes burrit dhe gruas. Nëse njëri nga bashkëshortët e harron agjërimin, ia kujton tjetri. Marrëdhënia intime kërkon dyer të mbyllura dhe gjëra të tjera që nuk ka vend për harresë.

Shpërndaje: