“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet prishur agjërimin pasi të ketë perënduar dielli?

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Mexhmu-ul-Fetaua (116/145)

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejueshme prishja e agjërimit vetëm për shkak se dielli ka perënduar?

Përgjigje: Nëse dielli ka perënduar, agjëruesi duhet të prish agjërimin e tij pa marrë parasysh shkëlqimin e kuqë në horizont. Kur tërë dielli është poshtë shfaqet një errësirë në lindje.

Shpërndaje: