Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet që së pari të bëj iftar apo ta fali akshamin?

Is’hak bin Mensur el-Keusexh 

Burimi: Mesailul-Imam Ahmad bin Hanbel ue Is’hak bin Rahojah (1/285-291)
Dar-ul-Hixhrah, 1425/2004
 Përktheu: ValdetGashi

www.perlatmuslimane.com

684 (11) – Pyetje: A duhet së pari që të bëjmë iftar apo të falim namazin e akshamit?

Imam Ahmedi tha: Është i rekomanduar përshpejtimi i iftarit përveç nëse personi ka nevojë që ta vonoj iftarin ose është i zënë.

Imam Is’hak bin Rahojah tha: Duhet të jetë synimi i njeriut që fillimisht të bëj iftar para se ta falë namazin e akshamit.

Shpërndaje: