Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet shprehur nijetin me gojë?

Shejkhul Islam Ahmed bin Tejmijeh (v. 728)
Mexhmu-ul-Fetaua (25/215)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet agjëruesi të bëjë nijetin për agjërim çdo ditë në Ramazan?

Përgjigje: Secili që e di se është Ramazan në ditën e ardhshme dhe dëshiron ta agjërojë, ky e ka bërë nijetin pavarësisht nëse e shpreh atë apo jo. Shumica e muslimanëve veprojnë kështu (nuk e shprehin me gojë) – të gjithë kanë për qëllim të agjërojnë.

Shpërndaje: