Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet të agjërojë apo të mëkoj fëmijën?

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Vol: 9

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë kam një vajzë që është një muaj. Ramazani erdhi dhe unë ende e mëkoj atë. A është e lejuar për mua që të agjërojë apo duhet ta ndërpres agjërimin?

Përgjigje: Nëse gruaja e cila mëkon ka frikë se do të dëmtohet nëse ajo e mëkon fëmijën e saj gjatë Ramazanit apo ka frikë për fëmijën e saj nëse ajo agjëron dhe nuk e mëkon atë, atëherë është e lejueshme për të që ta ndërpresë agjërimin e saj dhe ajo duhet vetëm që t’i kompensojë ditët që ajo nuk i ka agjëruar.

Allahu na dhëntë sukses. Selamet dhe salavatet qofshin mbi profetin tonë Muhammed, mbi familjen e tij dhe mbi shokët e tij.

Shpërndaje: