Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet të agjërojë udhëtari? – Ibnu Tejmijeh

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Mexhmu’ul-Fetaua (116/145)

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është më mirë për udhëtarin të agjërojë në qoftë se ai nuk ndihen as etje, as uri apo lodhje gjatë udhëtimit të tij?

Përgjigje: Ka konsensus në mesin e muslimanëve që udhëtari duhet të prishin agjërimin edhe pse ai nuk përjeton asnjë vështirësi. Prandaj është më mirë për të që ta prish agjërimin. Megjithatë, nëse ai agjëron, shumica e dijetarëve e konsiderojnë agjërimin e tij të vlefshëm, ndërsa ka dijetarë të cilët e konsiderojnë të pavlefshëm agjërimin e udhëtarit.

Shpërndaje: