“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet të paguhet zekatul-fitri për embrionin?

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva
Burimi: Fetvaja nr: 1474
www.perlatmuslimane.com
 
Pyetje: A duhet të paguhet zekatul-fitri për fëmijën i cili është në barkun e nënës?
 
Përgjigje: Është e rekomanduar që të paguhet zekatul-fitri për të pasi që kjo është praktikuar nga Uthmani (radijAllahu anhu). Megjithatë, kjo nuk është e detyrueshme sepse nuk ka argument për një gjë të tillë.

Shpërndaje: