Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet ti japim lypësve? – Bin Baz

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Masail el-Imam Ibn Baz, pyetur nga Abdullah bin Mani’ el-’Utejbi (1/118)

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet ti japim para lypësve?

Përgjigje: ”Ata që lypin janë tre lloje:

1. Ai që është i pasur por prapë se prapë lyp, personi i tillë duhet të qortohet dhe duhet t’i flitet atij.

2. Ai që është i varfër, atij duhet t’i jepet.

3. Ai për të cilin nuk e dini nëse është i pasur apo i varfër, edhe atij duhet ti jepet. Kjo është ajo që aludojnë ajetet dhe hadithet në kuptimin e tyre të përgjithshëm.

Shpërndaje: