Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet ti tregohet burrit që e kërkon gruan se ajo ka djegie?

Imam Salih Ibn Feuzan El-Feuzan 

Burimi: Sherhu Igathetul Lehfan (28)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah.%20%2029%20-%205%20-%201435.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Shejkh i nderuar! Allahu iu dhëntë sukses! Kjo grua pyet dhe thotë: ”Dikush e ka kërkuar atë për martesë dhe ajo po kuron disa pjesë të djegura në trupin e saj dhe po i trajton ato me anë të kirurgjisë plastike, pyetja e saj është: ”A obligohet ajo që ta lajmëroi kërkuesin për këtë gjë?”
Përgjigje: ”(në këtë rast) Kërkuesi është ai që ka mangësi. Ai obligohet që të pyes për të dhe të dërgoi dikë që ta shikoi atë ose ai vetë ta shikoi atë në prezencë të kujtestarit të saj. Kështu që ai ka mangësi në këtë gjë. Po! Ai obligohet që të sigurohet rreth saj. Po!”

Shpërndaje: