Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A e fal Allahu personin i cili bie përsëri në të njejtin mëkat?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Sherh Fet’h-il-Mexhid (19)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majid%20%207%20-%205%20-%201435.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A mund Allahu ta fal një person që ka mëkatuar, u pendua për mëkatin dhe pastaj ra përsëri në të?”

Përgjigje: ”Po. Allahu e fal atë nëse ai pendohet për mëkatin. Çdo herë kur ai mëkaton, ai duhet të pendohet. Ai nuk duhet të humbë shpresën për mëshirën e Allahut.”

Shpërndaje: