Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A e ke parë atë që epshin e vet e ka marrë si ilah (të adhuruar)?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi. Sherh Fet’h-il-Mexhid (97)

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është komentimi i thënies së Allahut (te ala):

“A e ke parë atë që epshin e vet e ka marrë si ilah (të adhuruar)?” El-Furkan 25:43

Përgjigje: I ka marrë epshet e tij si ilah, do të thotë u bindet epsheve të tij, u bindet epsheve të tij, atë që e urdhërojnë epshet, ai u bindet dhe atë që ia ndalojnë epshet, ai qëndron larg tyre. Ky i ka marrë epshet e tij për ilah.

Shpërndaje: