Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A e marrin shejtanët pamjen e qenve, maceve dhe të kafshëve?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/10107

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Shejkh i nderuar! Allahu iu dhëntë mirësi, thotë; A e marrin shejtanët pamjen e qenve dhe të maceve apo ata marrin pamjen e të gjitha kafshëve? A duhet që patjetër të jetë kafsha e zezë që të jetë shejtan?”

Përgjigje: ”Ata marrin forma të ndryshme, marrin formën e zogjëve, të maceve, të qenve dhe të kafshëve të tjera. Po!

Porse që ta veçojmë vetëm në një pamje të cilën e tha, unë nuk kam dije për këtë, porse ata kanë mundësi. Po!”

Shpërndaje: