Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A e prish hixhamja agjërimin? – Feuzan

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan (56)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Profeti ﷺ ka thënë:

”Ai që bën hixhame dhe atij të cilit i bëhet hixhame e kanë prishur agjërimin.”

Transmeton Ebu Daudi (2367), Tirmidhi (774), Ibn Maxheh (1679) dhe Ahmedi (15866). Autentik sipas Albanit në “Irua-ul-Ghalil (931)”.

Dijetarët thonë se arsyeja se ai që ia bënë hixhamen dikujt e prish agjërimin sepse ai e thith gjakun dhe ndoshta i shkon në fyt. Në ditët e sotme ai nuk e nxjerr gjakun duke e thithur, por e bën hixhamen me një mjet. A prishet agjërimi i tij megjithatë?

Përgjigje: Hadithi është i përgjithshëm. Ai që bën hixhame e prish agjërimin sepse i ndihmon pacientit me hixhame edhe pse ai nuk e thith gjakun. Hadithi duhet të mbetet siç është.

Shpërndaje: