Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A e redukton gënjeshtra shpërblimin e agjëruesit?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (19/361)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja 337: A e redukton gënjeshtra shpërblimin e agjëruesit?

Përgjigje: Gënjeshtra, dëshmia e rreme, përgojimi, shpifja dhe fjalë tjera të ndaluara e reduktojnë shpërblimin e agjëruesit shumë. Po ashtu edhe veprimet e ndaluara. Është e detyrueshme që të shmangen ato gjatë agjërimit dhe ndryshe. Megjithatë, është më e rëndësishme gjatë agjërimit sepse ato e reduktojnë agjërimin. Prandaj unë paralajmëroj vëllezërit e mi musliman ndaj këtyre dukurive të ndaluara gjatë agjërimit.

Shpërndaje: