“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A është abdesi kusht për të qenë tavafi i vlefshëm?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Fet’hul Mexhid (87), min: 1:01:47
Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathoumaged05-03-1440h.mp3
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është abdesi kusht për të qenë tavafi i vlefshëm?

Përgjigje: Po. Profeti ﷺka thënë:

“Tavafi rreth Qabes është namaz përveçse që ju flisni ndërkohë.”1

Fakti se tavafi është namaz do të thotë se ai kërkon një gjendje të pastër.


1 Ibn Hibani (3836).

Shpërndaje: