“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A është arsye gjumi i rëndë, për t’u vonuar në namaz?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është arsye gjumi i rëndë, për t’u vonuar në namaz (me xhemat)?”

Përgjigje: ”Kjo nuk është arsye, sepse ai ka mundësi që të flejë më herët gjatë natës.

Kjo sepse ai pushon aq sa i duhet. Ai mund edhe të lë zile për ta zgjuar atë nga gjumi.

Ai mund gjithashtu edhe të porosit anëtarët e familjes apo fqinjët e tij për ta zgjuar atë nga gjumi për namaz.”

Shpërndaje: