Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është bërja e hixhames Sunnet?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (17)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20majid%204-4-1435.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është bërja e hixhames Sunnet në mënyrë që të kurohemi me të kur kemi nevojë?”

Përgjigje: ”Jo, ajo nuk është Sunnet. Ajo është vetëm e lejuar (Mubah). Është një kurim i lejuar. Ajo nuk është Sunnet që praktikohet për hir të shpërblimit. Ajo është vetëm e lejuar (Mubah).”

Shpërndaje: