Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është burri i ri mahrem për vajzat e burrit të më parshëm?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Lika’ati ma’a esh-Shajkhajn, pyetjet janë shtruar nga Abdullah et-Tejjar (1/122)
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com
 
Pyetje: “Nëse një person është i martuar me një grua që ka vajza me një burrë tjetër, a konsiderohet burri i ri të jetë mahrem për këto vajza?”
 
Përgjigje: “Po, përderisa ai ka konsumuar martesën (duke pasur marrëdhënie seksuale me gruan e tij), ai është mahram i bijave të saj nga martesa e mëhershme.”

Shpërndaje: