Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është e detyrueshme që të zhytet miza në pije dhe pastaj të pihet?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan  

Burimi: Sherh Umdat-il-Fikh (3)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/omdah–14340316.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e detyrueshme që të zhytet miza në pije dhe pastaj të pihet pija apo i lejohet atij që ta derdh atë?”

Përgjigje: ”Është e urryer që ajo të derdhet. Pse të hedh ai pasuri dhe pije? Kjo nuk lejohet. Kjo do të thotë që personi dyshon në hadithin. Kjo nuk është me vend. Ai nuk ka nevojë që ta pi atë vetë, por Ai mund të lejoj që dikush tjetër ta pij atë.”

Shpërndaje: