Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është e lejuar martesa për të sëmuarin?

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Fataua En-Nisa (faqe 172)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e lejuar martesa për të sëmuarin?”

Përgjigje: “Është e lejuar për një burrë të martohet kur ai është i sëmurë. Nëse ai më pas vdes, që gruaja e tij e trashëgonë atë. Kjo, sipas shumicës së dijetarëve prej sahabëve dhe nxënësve të tyre. Ndërsa, nëse ata nuk kanë caktuar mehrin, ajo duhet të marrë aq sa marrin gratë e tjera në atë rrethinë dhe nuk i takon më shumë se ato, sipas konsensusit të muslimanëve.”

Shpërndaje: