“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A është e lejuar për gruan që të shohë të gjithë trupin e burrit të saj dhe anasjelltas?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Fetua Shejkh Muhammed bin Salih el-Uthejmin (2 / 766)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejuar për gruan që të shohë të gjithë trupin e burrit të saj dhe anasjelltas në mënyrë që ata të joshen në një mënyrë të ligjshme?

Përgjigje: ”Eshtë e lejuar për gruan që të shikojë në tërë trupin e burrit dhe anasjelltas.

Allahu thotë:

”Të cilët e ruajnë nderin e tyre (nga marrëdhëniet e jashtëligjshme), përveçse me gratë e tyre ose me skllavet që kanë në zotërim – dhe, për këtë, nuk janë fajtorë, ndërsa ata që kërkojnë përtej kësaj, pikërisht ata janë shkelës (të kufijve).” [23: 5-7]

Shpërndaje: