“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A është e lejuar për të larë një njeri të çmendur apo një grua të moshuar‏?

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi´i (v. 1422)

Burimi: Gharat ul-Ashritah (2/489)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e lejuar që ta pastrojmë njeriun e çmendur apo një grua e cila është e vjetër në qoftë se ata nuk janë në gjendje për të pastruar veten e tyre?”

Përgjigje: ”Nëse nuk do të ketë provokime dhe ata janë të veshur me rrobet e tyre ska të keqe në këtë. nëse janë me rroba nuk ka asnjë problem. Megjithatë nëse ne kemi frikë se mund të provokohet nga ai veprim, atëherë nuk guxon ta pastrojë atë.”

Shpërndaje: