Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është e lejuar që mashkulli të bisedojë me një grua të huaj??

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Fet’h Dhil-Xhelal uel-Ikram (1/172)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e lejuar që mashkulli të bisedojë me një grua të huaj?”

Përgjigje: ”Është e lejuar që të bisedosh me një grua të huaj duke i plotësuar dy kushte:
 

1 – Që të mos ketë rrezik të biesh në ndonjë sprovë.

2 – Të ekziston nevoja për të folur me të.

I vetmi përjashtim janë gratë e huaja që zakonisht mund të flasim me to. Kjo është e lejuar.

Një shembull për këtë është: kur një njeri flet me gruan e vëllait të tij, nëse ai do t’i vizitonte ata në shtëpinë e tyre.
 
Gjithashtu ajo e përshëndet atë në të njëjtën kohë që njerëzit nuk besojnë se ka ndonjë të keqe në këtë.”

Shpërndaje: