Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është kufër i vogël të besosh se Kur’ani është i krijuar?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/laq-23-8-1434.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Disa autorë librash thonë se, të besosh se “Kur’ani është i krijuar”, është kufër nën kufër (kufër i vogël). A është kjo e vërtetë?”

Përgjigje: Jo, kjo bindje është kufër i madh. Kjo do të thotë se Allahu nuk flet. Kjo do të thotë se Allahu është memec dhe se Ai nuk flet. Allahu flet ashpër kundër adhuruesve të idhujve, duke thënë:

وَاتَّخَذَ قَوْمُ مُوسَى مِن بَعْدِهِ مِنْ حُلِيِّهِمْ عِجْلاً جَسَدًا لَّهُ خُوَارٌ أَلَمْ يَرَوْاْ أَنَّهُ لاَ يُكَلِّمُهُمْ وَلاَ يَهْدِيهِمْ سَبِيلاً اتَّخَذُوهُ وَكَانُواْ ظَالِمِينَ

“Populli i Musait, pas largimit të tij, filloi të adhurojë një viç të bërë nga stolisjet e tyre të arta. Ai kishte një zë si të lopës. A nuk e shihnin ata se ai as nuk mund t’u fliste, as t’i udhëzonte në rrugë të drejtë?! Ata e zgjodhën këtë viç për adhurim dhe u bënë keqbërës.” 1

Ibrahimi (alejhis-selam) i tha babait të tij:

يَا أَبَتِ لِمَ تَعْبُدُ مَا لَا يَسْمَعُ وَلَا يُبْصِرُ وَلَا يُغْنِي عَنكَ شَيْئًا

“O babai im, përse adhuron atë që as nuk dëgjon, as nuk sheh e as që mund të të sjellë ndonjë dobi?” 2

Atij që i mungojnë cilësitë ai nuk është zot, si p.sh. statujat, gurët, etj. Ai që nuk është në gjendje të sjell dobi dhe dëm nuk është zot.”


1 Al-A’raf 7:148

2 Merjem 19:42

Shpërndaje: