Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A e shkroi Shejkh Abbadi librin e tij për ti mbrojtur pasuesit e bidateve?

Alameh Salih bin Sad es-Suhejmi

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e vërtetë ajo që thuhet se Shejkh Abdul-Muhsin ka shkruar këtë libër (Rifkan Ehl-es-Sunneh bi Ehl-is-Sunneh) si mbrojtje për Ebul-Hasan [el-Ma’ribin]?”

Përgjigje: ”Kurrë, kurrë, kurrë, kurrë. Kur Shejkhu ynë Abdul-Muhsin u pyet në xhami, ai tha se ai ia shkroi librin vëllezërve të tij Ehl-us-Sunneh, Selefive dhe askujt tjetër. Ai tha se as nuk synon Ikhuanu-Muslimunët, as Xhematin Teblig, as këtë, e as atë. Ai tha se me librin “Rifkan Ehl-es-Sunneh bi Ehl-is-Sunneh” kishte për qëllim që të këshillojë vëllezërit e tij Ehl-us-Sunneh. Saktësisht kështu tha Shejkhu.

Shpërndaje: