Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është më mirë t’i jepet zekati njërit apo disa personave?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Likaa’aati maa’ esh-Shejkhain nga Abdullah et-Tejjar 1/127.

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, në lidhje me zekatin:

A është më mirë  që t’i jepet zekati  një personi apo t’i shpërndahet disa personave?

Përgjigje: Nëse zekati që do të jepet nuk është shumë, është më mirë dhe më parësore për t’ia dhënë atë një familjeje që ka nevojë. Kjo është për shkak se shpërndarja e zekatit të tillë disa familjeve humb rëndësinë e saj.

Shpërndaje: