Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është Murxhi ai që i bindet pushtetarit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Mukaddimati Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani (12)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/msrf–16041434.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është gjykimi për të thënë se kushdo që mbron parimin se duhet të ndëgjojmë dhe ti bindemi udhëheqësit është Murxhi?”

Përgjigje: ”Lini ata. Kjo është thënie e kotë. Ne mbrojmë pushtetarët myslimanë, duke u mbështetur në Sunnetin e të dërguarit salAllahu alejhi ue selem dhe në Kuran. Pushtetarët myslimanë kanë nderin dhe pozitën e tyre. Nuk lejohet që të nënvlerësohen. Të tilla gjëra e dobësojnë umetin, shkaktojnë armiqësi mes pushtetarit dhe qytetarëve dhe shkakton të keqe të madhe. Kjo nuk lejohet asesi.”

Shpërndaje: