Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është namazi i ikindisë namazi më i mirë?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Esh-Sherh el-Mumtaz, fq. 108

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja 38: A ka për qëllim namazi i mesëm në fjalët e Tij (te ala):

حَافِظُواْ عَلَى الصَّلَوَاتِ والصَّلاَةِ الْوُسْطَى وَقُومُواْ لِلّهِ قَانِتِينَ

 “Kujdesuni për faljen e namazeve (pesë kohët e detyruara) e sidomos faljen e namazit të mesëm. Dhe qëndroni para Allahut me bindje e përkushtim.”1

namazin e ikindisë? A është ky namazi më i mirë?

Përgjigje: Mendimi i saktë është se ky është namazi i ikindisë. Namazi i ikindisë është namazi më i mirë.


1 2:238

Shpërndaje: