Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është kontrata e martesës e vlefshme pa dy dëshmitarë dhe a duhet të jenë ata të devotshëm?

Imam Muhammed bin Ibrahim Al esh-Shejkh 

Burimi: Fetua ue resa’il Shejkh Muhammed bin Ibrahim (10/115)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është kontrata martesore e vlefshme pa dy dëshmitarë dhe a duhet të jenë ata me moral (të devotshëm)?

Përgjigje: Të gjitha lavdërimet i takojnë Allahut. Dijetarët kanë përmendur se martesa nuk është e saktë nëse nuk ka dy dëshmitar të rritur, meshkuj dhe me moral. Eshtë e mjaftueshme që ata të duken të moralshëm nga ana e jashtme. Kjo është fetvaja që dijetarët japin dhe kjo është ajo që njerëzit e praktikojnë në jetën e tyre të përditshme.

Shpërndaje: